מתכון לכיכר לחם מחיטה מלאה

רכיבים :

חצי קילו (3.5 כוסות) קמח מלא שדות
2 כפיות מלח

1 כפית סוכר
1 כף גדושה שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים (400 מ"ל)

אופן הכנה :

מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות איטית כ 10 דק'
עד לקבלת בצק רך והומוגני , לא דביק  (יש להוסיף מעט מים / קמח בהתאם לצורך)
מוציאים למשטח מקומח לתפיחה של שעה (הבצק אמור להכפיל את נפחו)
לשים את הבצק מספר דק' מעצבים את צורת הלחם הרצויה ומניחים בתבנית משומנת לתפיחה נוספת של שעה – שעה וחצי
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 45 דק'.

*מומלץ להניח בתחתית התנור קערה עם מים רותחים.

הלחם מוכן כאשר המעטפת קשה והוא משמיע צליל חלול בעת נקישה על גבי הלחם.