מתכון להכנת פלאפל ביתי חג עצמאות שמח :)

רכיבים :

- 500 גרם גרגרי חומוס.
- 3 בצלים ירוקים.
- 6 שיני שום, מקולפות.
- 1/2 צרור כוסברה.
- 1/4 צרור פטרוזיליה.
- 1/2 כף אבקת סודה לשתייה.
- 1/2 כף כמון.
- 1 כפית גדושה מלח.
- 1/4 כוס מים.
- שמן "שדות" לטיגון עמוק.

 

אופן ההכנה :

1. משרים את גרגרי החומוס במים במשך הלילה.

2. מסננים את גרגרי החומוס ממי ההשריה.

3. טוחנים היטב במטחנת בשר את גרגרי החומוס, הבצלים הירוקים, השום, הכוסברה והפטרוזיליה.

4. מוסיפים לעיסה את הסודה לשתייה, הכמון, המלח והמים ומערבבים היטב. מצננים במקרר במשך כחצי שעה.

5. יוצרים מהעיסה כדורים ומטגנים אותם בשמן עמוק על להבה בינונית-נמוכה בטמפרטורה של 170 מעלות (בודקים באמצעות הכנסת פיסת עיסה לשמן, שצריכה להעלות בועות תוך 5 שניות ולצוף תוך 15 שניות), עד שהכדורים מזהיבים יפה ותוכם מבושל אך רך למגע. וכמובן - מגישים חם.