לחמניות רכות וטעימות מקמח חיטה 80%

מצרכים :

 ½6   כוסות קמח מלא 80% "שדות"
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סילאן / מייפל

½2 כוסות מים

6 כפות שמן זית
1 כפית מלח

להברשה ועיטור:
1 חלמון  

1 כף סילאן / מייפל
½ כפית מלח
גרעינים שאוהבים

 

הוראות הכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר ברשימה, פרט למלח.
לשים במשך 3 דקות וכשהבצק מתאחד מוסיפים את המלח.
לשים עוד 7 דקות. הבצק צריך לצאת מעט דביק ורך.
משמנים את הבצק במעט שמן ומכסים עם ניילון נצמד או מגבת.
 מתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה).

 מחלקים את הבצק ל16 חתיכות של 100 גרם, יוצרים מכל חתיכה עיגול.
  מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. מכסים במגבת להתפחה של כ30 דקות.
מחממים תנור ל190 מעלות, טורפים בקערה קטנה חלמון, סילאן ומלח ומברישים את    הלחמניות.
 מפזרים גרעינים / שומשום / קצח ואופים במשך 20-25 דקות.

 

בתיאבון